Valitse sivu

Tietoa yhdistyksestä

Lapin Mielenterveysomaiset – FinFami ry tarjoaa tietoa, tukea, toivoa ja vertaisyhteisön kaikille omaisille, joiden läheinen on psyykkisesti sairastunut tai jotka ovat huolissaan läheisensä mielenterveydestä.

Kun yksi sairastuu, monen maailma muuttuu. On tärkeää, että myös omaiset saavat tukea, kun joku heidän läheisistään sairastuu psyykkisesti. Omaisella on merkittävä rooli sairastuneen tukemisessa. Jos hän ei itse saa tarvitsemaansa tukea, välittämisestä muodostuu liian suuri taakka, joka voi johtaa omaan uupumiseen.

Yhdistys on osa valtakunnallista FinFami-järjestöä, joka antaa tukea ja toivoa kaikille mielenterveysomaisille. Järjestö tarjoaa mm. neuvontaa, vertaistukea, koulutusta ja virkistystä, joilla tuetaan mielenterveysomaisten hyvinvointia. Lisäksi järjestö tekee töitä mielenterveysomaisten yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi.

Jos haluat olla mukana tekemässä tärkeää työtä Lapin mielenterveysomaisten hyväksi tai jos olet itse omainen, joka kaipaa mukaan toimintaan, ota rohkeasti yhteyttä! Yhdessä olemme enemmän.

Lapin Mielenterveysomaiset – FinFami ry on mielenterveysomaisten keskusliiton FinFamin 18. jäsenjärjestö. Toiminta-alueemme on Lappi, toistaiseksi toimintamme keskittyy Rovaniemelle. Kokemuksemme ja jäsenistömme kasvaessa, tullee etäyhteysmahdollisuudet sekä vertaistukiryhmiä myös muilla toiminta-alueemme paikkakunnilla. Tarpeen esiintyessä, pyrimme toteuttamaan käyntejä eri paikkakunnilla esittelemässä toimintaamme ja yhdistystämme. FinFamiperheen muiden jäsenyhdistysten järjestämät verkkokurssit näkyvät meidänkin sivulla. Läheiselle -> Verkossa toteutettavat ryhmät

 

Ammattilaisten avuksi meiltä löytyy kehittäjäasiakastoimintaa sekä kokemusasiantuntijatoimintaa. Teemme tiivistä yhteistyötä mm. Lapin Sairaanhoitopiirin, Recovery-toipumisorientaatio Mielenterveyspalveluissa -hankkeen, Napapiirin Omaishoitajien ja Vamos-hankkeen kanssa.

 

 

Ota yhteyttä

Pekka Rompasaari
Pekka Rompasaari

Puheenjohtaja

040 6116816

[email protected]

Lue lisää

Pin It on Pinterest