Valitse sivu

Vapaaehtoistoiminta

Meille on tärkeää, että voimme tarjota vapaaehtoisille tehtäviä, jotka tuottavat iloa ja merkitystä heidän elämäänsä.

Vapaaehtoiset ovat toimintamme kivijalka

Yhdistyksen toiminnassa on mukana kasvava joukko eri ikäisiä sekä eri taustoista tulevia vapaaehtoisia. Osalla vapaaehtoisista on itsellään kokemusta siitä kun läheinen sairastaa psyykkisesti, mutta toimintaan osallistuminen edellyttää vain kiinnostusta mielenterveysasioihin sekä halua tukea omaisten jaksamista ja hyvinvointia.

Vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin kuuluvat tasa-arvoisuus, luottamuksellisuus, avoimuus sekä ilo

Meille on tärkeää, että vapaaehtoiset saavat iloa ja jaksamista omaan elämäänsä vapaaehtoistoiminnan kautta. FinFami tarjoaa vapaaehtoisille koulutusta, ammatillista ohjausta ja mahdollisuuden osallistua vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen. Toimintaan voi osallistua juuri sen verran kuin haluaa.

Alla näet esittelyt yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan tärkeimmistä eri muodoista ja vaihtoehdoista. Kokoamme tehtäviä tälle sivulle sitä mukaa, kun toimintamme laajenee. Jos sinulla on jotain annettavaa meille vapaaehtoisena, laita viesti tai kerro sähköpostilla alla olevan linkin kautta.

Luottamustehtävät
Luottamustehtävissä voi yhdistyksellä toimia hallituksen jäsenenä ja osallistua näin yhdistyksen toiminnasta päättämiseen sekä halutessaan edustaa yhdistystä erilaisissa työryhmissä tai tapahtumissa.
Ryhmänohjaaja

Yhdistyksellä on tarjolla omaisille erilaisia vertaistuellisia ryhmiä, joiden tarkoituksena on tukea omaisten hyvinvointia sekä luoda mahdollisuus vertaistuelliseen tukeen. Ryhmien sisällöt sekä toteutustavat perustuvat paljon omaisten toiveisiin ja tarpeisiin. Monet yhdistyksen ryhmistä ovat vapaaehtoisten ohjaamia sekä osassa vapaaehtoiset voivat toimia työntekijän työparina.

Osassa ryhmistä on tarpeellista, että ohjaajalla on myös omaiskokemusta, mutta vertaisryhmän ohjaajana voi toimia vaikka ei olisikaan itse omainen.

Tällä hetkellä yhdistyksellä olevien ryhmien esittelyt löydät täältä.

Haluatko mukaan vapaaehtoistoimintaan? Ota yhteyttä tai jätä viesti!

Pin It on Pinterest